Υγιεινό παγωτό cheesecake

Λατρεύω το παγωτό! Είμαι φανατική fan και το καλοκαίρι νομίζω δεν τρώω άλλο γλυκό εκτός από παγωτό! Επειδή όμως τα παγωτά του εμπορίου κρύβουν πολλή ζάχαρη, θερμίδες και λιπαρά ας φτιάξουμε το δικό μας παγωτό για να είμαστε σίγουροι στο τι περιέχει μέσα. Είτε σας αρέσει το cheesecake είτε όχι αυτό το παγωτό θα το λατρέψετε!!

Υλικά:

  • 500γρ. γιαούρτι 2%
  • 200γρ. τυρί κρέμα light
  • 2κ.γ. βανίλια
  • 2κ.σ. εριθρυτόλη ή στέβια ή μέλι
  • 6κ.σ. μαρμελάδα φράουλα χωρίς ζάχαρη
  • 4-5 μπισκότα πτιμπερ (ή ότι άλλα μπισκότα θέλετε)

Εκτέλεση:

1. Βάζετε στο μπλέντερ το γιαούρτι, το τυρί, την βανίλια και την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Εάν το μπλέντερ σας είναι μικρό τότε κάντε το σε δόσεις με μισά υλικά κάθε φορά.

2. Σε ένα σκεύος βάζουμε μισή ποσότητα από το παγωτό μας. Από πάνω βάζουμε 3κ.σ. μαρμελάδα και σπάμε τα μισά μπισκότα. Έπειτα, βάζουμε το υπόλοιπο μείγμα από πάνω, την υπόλοιπη μαρμελάδα και τα μπισκότα.

3. Βάζουμε στην κατάψυξη για περίπου 2 ώρες και το υγιεινό μας παγωτό είναι έτοιμο!

Tip: εάν έχετε δυνατή κατάψυξη το παγωτό θα παγώσει πολύ. Θα χρειαστεί να το βγάλετε μια ώρα πριν να φάτε για να ξεπαγώσει λίγο. Αλλά πιστέψτε με θα αξίζει η αναμονή.

Μερίδες: 10 περίπου

Θερμίδες: 75kcal ανά μερίδα

Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε