Vegan Burger

Το αγαπημένο μου fast food! Και πιστέψτε με...είναι και yummy και healthy και easy!! Είτε είστε χορτοφάγος είτε όχι νομίζω αξίζει να τα δοκιμάσετε! 

Υλικά:

  • 1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια 
  • 100γρ. γλυκοπατάτα
  • 1/4 κούπας πλιγούρι ωμό (περίπου 3κ.σ. ψημένο) 
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3κ.σ. φρυγανιά
  • 1/2κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • 1/2κ.γ. θυμάρι
  • 1/2κ.γ. βασιλικό
  • αλάτι/πιπέρι
  • πολύσπορα ψωμάκια για burger
  • πατάτες για σερβίρισμα

Εκτέλεση:

1. Καθαρίζουμε την γλυκοπατάτα και την κόβουμε κομμάτια. Την βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι με νερό μέχρι να ψηθεί.

2. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι ψήνουμε το πλιγούρι.

3. Όταν είναι έτοιμα στραγγίζουμε τα φασόλια και τα πλένουμε καλά για να φύγει το έξτρα αλάτι. Μετά τα αλέθουμε σε ένα μπλέντερ. Εάν δεν λιώσουν τελείως δεν μας πειράζει.

4. Σε ένα μπολ λιώνουμε με ένα πιρούνι την γλυκοπατάτα. Προσθέτουμε τα φασόλια, το πλιγούρι, το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι πατώντας τα για να λιώσουν καλά.

5. Προσθέτουμε το θυμάρι, τον βασιλικό, την πάπρικα, την φρυγανιά, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε.

6. Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στην φωτιά και βάζουμε ελαιόλαδο. Πλάθουμε 2 μπιφτέκια και τα βάζουμε στο τηγάνι. Ψήνουμε για περίπου 3-4 λεπτά την κάθε πλευρά. 

7. Στο ίδιο τηγάνι ψήνουμε για λίγο τα ψωμάκια. Σερβίρουμε με πατατούλες που τις έχουμε ψήσει στον φούρνο με ελαιόλαδο και πάπρικα.

Tip: μπορείτε να συνοδεύσετε τα burger με κέτσαπ, μουστάρδα, vegan μαγιονέζα, αβοκάντο, ντομάτα και κρεμμύδι.

Tip2: τα μπιφτέκια μας θα βγουν αρκετά μεγάλα μπορείτε όμως να τα κάνετε και 3 ή 4 μικρά.

Καλή σας όρεξη!

Μερίδες: 2

Θερμίδες: 280kcal ανά burger (χωρίς το ψωμάκι και τα συνοδευτικά) 

 

Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε