Σπιτική Πραλίνα Φουντουκιού

Αγαπώ την πραλίνα φουντουκιού. Νομίζω πως αν επέλεγα να τρώω κάτι κάθε μέρα θα ήταν αυτό. Αλλά είναι παχυντική η άτιμη...και πολύ ανθυγιεινή. Έτσι αποφάσισα να πειραματιστώ και να  την φτιάξω στο σπίτι. Χωρίς φοινικέλαιο και ζάχαρη που έχουν αυτές του εμπορίου. Προς έκπληξη μου βγήκε πολύ νόστιμη με μόνο...3 υλικά.    

Υλικά:

  • 250γρ φουντούκια
  • 100γρ ερυθριτόλη ή στέβια (ή όποιο γλυκαντικό εσείς προτιμάτε)
  • 20γρ κακάο
  • 1/2 φλ νερό περίπου

Εκτέλεση:

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C. Τοποθετούμε τα φουντούκια σε ένα ταψί και τα καβουρδίζουμε για 12-15 λεπτά περίπου. Αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν και τα τρίβουμε με τα χέρια σας ώστε να αφαιρέσουμε την φλούδα τους, όσο γίνεται.

2. Μεταφέρουμε τα φουντούκια στο μπλέντερ και τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν βούτυρο, 5-7 λεπτά περίπου (εξαρτάται από το μπλέντερ). Ίσως χρειαστεί να ανοίξετε το μπλέντερ και να καθαρίσετε τα τοιχώματα με μια σπάτουλα ώστε να δουλευτούν καλά τα φουντούκια.

3. Προσθέτουμε την εριθρυτόλη ή όποιο γλυκαντικό επιλέξατε, το κακάο και το μισό περίπου από το νερό και ενεργοποιούμε ξανά το μπλέντερ. Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά δοκιμάζουμε και προσαρμόζουμε εάν χρειάζεται. (Ίσως την θέλετε πιο γλυκιά, ή πιο αραιή, κλπ).

3. Μεταφέρουμε την πραλίνα φουντουκιού σε ένα βάζο και είναι έτοιμη. Θα ξετρελαθείτε...πιστέψτε με!!

Tip: διατηρείτε στο ψυγείο αρκετές μέρες.

Μερίδες: περίπου 18κ.γ.

Θερμίδες: 109kcal ανά μερίδα



Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε