Σπιτική γκρανόλα
Όταν αγοράζεις γκρανόλα από το supermarket πρέπει να είσαι προσεκτικός καθώς 9 στις 10 φορές θα περιέχει ζάχαρη και διάφορα επιπρόσθετα που δεν καθιστούν το πρωινό σου υγιεινό. Τι πιο ωραίο όμως από το να φτιάξεις την δική σου γκρανόλα στο σπίτι και έτσι θα είσαι σίγουρος για το τι περιέχει μέσα. Θα μοσχομυρίσει το σπίτι σας, πιστέψτε με!

Υλικά:
- 2 κούπες βρώμη
- 1κ.σ. μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
- 2κ.σ. λάδι καρύδας
- 1/4 κούπας αμύγδαλα σπασμένα στην μέση
- 1/4 κούπας φουντούκια
- 1/4 κούπας καρύδια
- 1/4 κούπας κάσιους
- 1/4 κούπας ηλιοσπορους
- 1κ.γ. κουρκουμά
- 1κ.γ. κανέλα
- 1 πρέζα αλάτι
- 1/4 κούπας κράνμπερι ή σταφίδες
- 1/4 κούπας αποξηραμένες μπανάνες (ή οποιοδήποτε αποξηραμένο φρούτο θέλετε)

Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160C.
2. Ζεσταίνουμε το λάδι καρύδας σε ένα μπρίκι για να λιώσει
3. Σε ένα μπολ προσθέτουμε τη βρώμη, το λάδι, το μέλι, τους ξηρούς καρπούς, τον κουρκουμά, το αλάτι και την κανέλα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
4. Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί και το βάζουμε στον φούρνο για 7-10 λεπτά.
5. Όταν είναι έτοιμη την αφήνουμε να κρυώσει καλά και προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα και τα κράνμπερις. Μεταφέρουμε σε ένα βάζο που κλείνει αεροστεγώς και αποθηκεύουμε σε δροσερό μέρος.
Tip: μπορείτε στο τέλος να προσθέσετε και κουβερτούρα ψιλοκομμένη εάν την θέλετε πιο σοκολατένια
Τip2: μπορείτε να την απολαύσετε ως πρωινό είτε με γάλα είτε με γιαούρτι και φρούτα
3: εάν δεν έχετε λάδι καρύδας μπορείτε να χρησιμοποίησετε ελαιόλαδο αλλά θα χάσετε αυτή την εξωτική μυρωδιά
Μερίδες: 10 (περίπου)
Θερμίδες: 240kcal ανά μερίδα