Σπανακόρυζο
Ένα απλό φαγητό που γίνεται γρήγορα και εύκολα!



Υλικά:
250γρ φρέσκο σπανάκι
1κούπα ρύζι
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
2κ.σ. ελαιόλαδο
1 ζωμό λαχανικών
2 κούπες νερό
1/2 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Πλένουμε καλά το σπανάκι μας. Αν δεν έχουμε μουλιάσει το ρύζι από το βράδυ τότε το ξεπλένουμε καλά για να μειωθούν τα επίπεδα αρσενικού. Αφαιρούμε τα κοτσάνια από το σπανάκι και κόβουμε τα φύλλα με τα χέρια.
2. Βάζουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και το αφήνουμε να ζεσταθεί.
3. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε σε μέτρια προς ψηλή φωτιά.
4. Όταν γυαλίσει το κρεμμύδι μας προσθέτουμε το σπανάκι για 3-4 λεπτά μέχρι να μαραθεί.
5. Προσθέτουμε το ρύζι και το ανακατεύουμε να πάει το λάδι παντού.
6. Προσθέτουμε το νερό και τον ζωμό λαχανικών και χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά.
7. Λίγο πριν απορροφηθούν όλα τα υγρά προσθέτουμε το αλάτι, πιπέρι και το λεμόνι. Αφήνουμε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά και το σπανακόρυζο μας είναι έτοιμο.
Tip: εάν το θέλετε λίγο πιο ξινό προσθέστε περισσότερο λεμόνι είτε μπορείτε να το προσθέσετε αφού το σερβίρετε.
Μερίδες: 3
Θερμίδες: 325kcal ανά μερίδα