Σοκολατάκια μπισκότο - φουντούκι

Αυτή την συνταγή την σκέφτηκα ενώ κοίμιζα το μωρό! :) Την επόμενη μέρα πειραματίστηκα, την έφτιαξα και ξε-τρε-λά-θη-κα. Μάλλον είχα έμπνευση αφού ήταν τόσο νόστιμα που εξαφανίστηκαν αμέσως. Απλά υλικά, σχετικά οικονομικά και η διαδικασία κρατάει 10 λεπτά (εκτός από το πάγωμα στο ψυγείο που πρέπει να κάνετε λίιιγη υπομονή). 

Υλικά:

  • 24 μπισκότα τύπου πτι μπερ *εδώ στην Βιέννη δεν υπάρχουν τα κλασσικά Παπαδοπούλου έτσι χρησιμοποιώ παρόμοια
  • 1/2 κούπας φουντούκια
  • 2κ.σ. λάδι καρύδας λιωμένο
  • 1 φακελάκι βανίλια
  • 8κ.σ. νερό

Γαρνιτούρα:

  • 200γρ. κουβερτούρα
  • 20γρ. φουντούκια

Εκτέλεση:

1. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα σε ένα μπλέντερ. Ίσως χρειαστεί να το κάνετε σε δύο δόσεις.

2. Προσθέτουμε στο μπλέντερ τα φουντούκια και χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε το λάδι και 4κ.σ. νερό και χτυπάμε να ομογενοποιηθούν.

3. Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και ξεκινάμε να βάζουμε μία μία τις κουταλιές από το νερό που έχει μείνει και ανακατεύουμε με τα χέρια. Εγώ χρειάστηκα 8 κουταλιές της σούπας για να μπορεί να πλάθετε το μείγμα σε μπάλες. Εάν δείτε ότι τα δικά σας μπισκότα χρειάζονται περισσότερο ή λιγότερο νερό προσαρμόζεστε.

4. Όταν το μείγμα είναι έτοιμο πλάθουμε μπαλάκια και τα βάζουμε για μια ώρα στο ψυγείο να σφίξει το μείγμα.

5. Όταν περάσει μία ώρα λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί είτε στον φούρνο μικροκυμάτων. 

6. Περνάμε καλά τα μπαλάκια από την σοκολάτα με ένα κουτάλι και τα τοποθετούμε ένα ένα σε μια λαδόκολλα.

7. Αλέθουμε για λίγο τα φουντούκια αφήνοντας χοντρά κομμάτια και όχι να γίνει πούδρα.

8. Πασπαλίζουμε τα σοκολατάκια με τα φουντούκια και τα βάζουμε για 2 ώρες στο ψυγείο να σφίξει καλά η σοκολάτα.

Μερίδες: 16 σοκολατάκια

Θερμίδες: 125kcal ανά μερίδα


Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε