Shepherd's Pie με κιμά σόγιας

Ένα Grante νηστίσιμο οικογενειακό φαγητό που πιστεύω θα αρέσει και σε εσάς και στα παιδάκια σας!   

Υλικά:

Για τον κιμά:

  • 100γρ κιμά σόγιας
  • 625ml ζεστό νερό
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο τριμμένο 
  • 100γρ μπιζέλι σε κονσέρβα ή κατεψυγμένο
  • 2κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 400γρ ντομάτα κονκασέ
  • 10ml κόκκινο κρασί
  • 2κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κούπα νερό
  • 2κ.γ. βασιλικό
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1κ.γ. θυμάρι
  • 1κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • 1 ζωμό λαχανικών
  • αλάτι/πιπέρι

Για τον πουρέ:

  • 10-13 μικρές πατάτες
  • 175ml φυτικό γάλα
  • 40γρ φυτικό βούτηρο
  • αλάτι/πιπέρι


Εκτέλεση:

1. Αρχικά βάζουμε τον κιμά στα 625ml ζεστό νερό για 10 λεπτά.

2. Μέχρι να γίνει ο κιμάς πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες. Τις κόβουμε στα τρία και τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα. Τις σκεπάζουμε με νερό και βάζουμε λίγο αλάτι. Τις βράζουμε για 20 λεπτά από την ώρα βρασμού.

3. Όταν είναι έτοιμος ο κιμάς τον σουρώνουμε και πατάμε με ένα κουτάλι για να φύγουν όλα τα υγρά και αφήνουμε στην άκρη.

4. Στην συνέχεια βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και αφήνουμε λίγα λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.

5. Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού το ελαιόλαδο. Αφήνουμε 1-2 λεπτάκια και στην συνέχεια προσθέτουμε το μπιζέλι και ανακατεύουμε.

6. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί.

7. Στην συνέχεια προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τώρα τον βασιλικό, το θυμάρι την πάπρικα, την δάφνη, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.

8. Προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ και την μία κούπα νερό και θρυμματίζουμε μέσα τον ζωμό. Αφήνουμε για περίπου 7 λεπτά. Όταν είναι έτοιμος ο κιμάς μας προσθέτουμε το καρότο και ανακατεύουμε. Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.

9. Στο μεταξύ προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C στον αέρα.

10. Ζεσταίνουμε λίγο το βούτυρο σε ένα μπρίκι για να λιώσει

11. Όταν είναι έτοιμες οι πατάτες τις σουρώνουμε καλά να φύγει όλο το νερό. Στην συνέχεια τις σπάμε σε πουρέ με ένα σύρμα ή μια κουτάλα.

12. Προσθέτουμε το βούτυρο, το γάλα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθεί ο πουρές.

13. Λαδώνουμε ένα πυρέξ και βάζουμε τον κιμά. Τον στρώνουμε καλά με μία κουτάλα. Από πάνω βάζουμε τον πουρέ με την ίδια διαδικασία.

14. Βάζουμε στον φούρνο στους 180C για 25 λεπτά.

Tip: σε περίπτωση που δεν έχετε φυτικό βούτυρο και γάλα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά που έχετε στο σπίτι.

Tip2: η σόγια δεν έχει καμία γεύση και έτσι απορροφά την γεύση που θα της δώσεις. Όσα πιο πολλά μπαχαρικά χρησιμοποιήσεις τόσο πιο γευστική θα είναι. Μπορείτε να πειραματιστείτε με τα μπαχαρικά που σας αρέσουν.

Tip: μπορείτε επίσης να προσθέσετε ότι λαχανικά έχετε στο σπίτι π.χ. μανιτάρια, κολοκύθι, καλαμπόκι.

Μερίδες: 12

Θερμίδες: 200kcal ανά μερίδα

Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε