Σαλάτα με λαχανικά στο τηγάνι και σως ταχίνι

Από τις αγαπημένες μου σαλάτες. Είναι λίγο διαφορετική καθώς δεν θυμίζει την κλασσική σαλάτα αλλά είναι πραγματικά πεντανόστιμη.

Υλικά:
Μερίδες: 2

  • 2 καρότα κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 κολοκυθάκι κομμένο σε φέτες
  • 1 μικρή γλυκοπατάτα
  • 5 μανιτάρια σε φέτες
  • 4-5 ντοματίνια κομμένα στην μέση
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 1σκ. σκόρδο σε φέτες
  • 1 φέτα χαλούμι κομμένο σε κυβάκια
  • 1/4 κούπας νερό
  • 2κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1κ.γ. λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο για την γλυκοπατάτα
  • λίγο λευκό κρασί
  • 1/2 αβοκάντο σε φέτες
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1κ.γ. κάρυ
  • 1κ.γ. θυμάρι
  • 1κ.γ βασιλικό
  • αλάτι/πιπέρι

Σως ταχίνι:

  • 20γρ Ταχίνι
  • 10ml νερό
  • 1/2 λεμόνι 
  • αλάτι

Εκτέλεση:

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C. Πλένουμε καλά την γλυκοπατάτα, την κόβουμε σε κύβους και την βάζουμε σε ένα ταψί. Λαδώνουμε με λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο και βάζουμε αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε για περίπου μισή ώρα.

2. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο. Ανακατεύουμε λίγο και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά εκτός τα ντοματίνια. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 5 λεπτά.

3. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα ντοματίνια και το χαλούμι, ανακατεύουμε και αφήνουμε 3- λεπτά.

4. Σβήνουμε με λίγο κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.

5. Όταν έχει σχεδόν εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε το κάρυ, τον βασιλικό, το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το νερό και αφήνουμε τα λαχανικά μας να ψηθούν μέχρι να εξατμιστεί το νερό.

6. Όταν είναι τα έτοιμα τα λαχανικά τα βάζουμε σε ένα μπολ, δίπλα τις γλυκοπατάτες και από πάνω το αβοκάντο και τον μαϊντανό και συνοδεύουμε με φρέσκα λαχανικά (σπανάκι, μαρούλι, ρόκα) και ντοματίνια αν θέλουμε. 

7. Για την σως ταχίνι αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Την περιχύνουμε πάνω από την σαλάτα μας και είναι έτοιμη.

Tip: Εάν θέλετε την ταχίνι πιο ξινή μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο λεμόνι.

Tip2: Τα λαχανικά θα κρατάνε λίγο διότι έτσι μου αρέσουν εμένα στην σαλάτα. Εάν τα θέλετε παραπάνω ψημένα βάζετε λίγο παραπάνω νερό και τα αφήνετε πιο πολύ ώρα.

Tip3: Μπορείτε στα λαχανικά να προσθέσετε και μπρόκολο ή ότι άλλο σας αρέσει.

Tip4: Μπορείτε επίσης να προσθέσετε και βραστά ρεβύθια για περισσότερη πρωτεΐνη και σίδηρο. 

Μερίδες: 2

Θερμίδες: 412kcal ανά μερίδα

596kcal ανά μερίδες (με ρεβύθια)


Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε