Πατάτες με αυγά (Low calorie edition)
Αυτό το φαγητό μου ξυπνά παιδικές αναμνήσεις... Η γιαγιά μου συνήθιζε να το φτιάχνει καλύτερα απ' όλους! Το έφτιαχνε στην original έκδοση με μπόλικο λαδάκι και ντομάτα! Εγώ το έφτιαξα με πολύ λιγότερο λάδι και πολύ λιγότερες θερμίδες. Παραμένει όμως νοστιμότατο! Καλή σας όρεξη!


Υλικά:
- 3 πατάτες μέτριου μεγέθους
- 3 αυγά
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
- 200γρ. ντομάτα κονκασέ
- 1/2 κούπα ζεστό νερό
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 2κ.σ. ελαιόλαδο
- 1κ.σ. γεμάτη ξερό δυόσμο
Εκτέλεση:
1. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Τις βάζουμε σε νερό που βράζει για 10 λεπτά.
2. Όταν περάσουν τα 10 λεπτά στραγγίζουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε στην άκρη.
3. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και αφήνουμε μέχρι να πα΄ρουν χρώμα.
4. Προσθέτουμε την ντομάτα και την ζάχαρη και αφήνουμε για 1 λεπτό. Έπειτα προσθέτουμε το νερό και τις πατάτες και ανακατεύουμε.
5. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και τον δυόσμο και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά.
6. Πρέπει να απορροφηθούν όλα τα υγρά. Όταν περάσουν τα 20 λεπτά και δεν υπάρχουν πλέον υγρά χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά και τα προσθέτουμε στις πατάτες.
7. Ανακατεύουμε μέχρι να ψηθεί το αυγό. Σερβίρουμε με λίγο δυόσμο από πάνω και φρέσκο ψωμάκι.
Μερίδες: 2
Θερμίδες: 432kcal ανά μερίδα