Νηστίσιμα Γεμιστά με μανιτάρια και πλιγούρι

Έχω δοκιμάσει να φτιάξω αυτό το φαγητό σε αρκετές εκδοχές και έχω να πω ότι αυτή είναι η αγαπημένη μου. Τέλειο για την νηστεία αλλά και γι' αυτούς που απέχουν από τα ζωικά ολόχρονα. 

Υλικά:

  • 4 πιπεριές
  • 4 πατάτες μικρού μεγέθους
  • 3 κούπες  νερό 
  • 1κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Γέμιση:

  • 7-10 μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 1/2 κούπα πλιγούρι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 3κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
  • 120γρ ντομάτα κονκασε
  • 1κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • λίγο κρασί
  • 1 κούπα νερό
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο 
  • 1κ.γ βασιλικό
  • 1/2κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • 1/2κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180C στον αέρα. Πλένουμε τις πιπεριές, τις ανοίγουμε και καθαρίζουμε τα σπόρια. Τις τοποθετούμε σε ένα ταψί.

2. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς ψηλή φωτιά να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και τσιγαρίζουμε για λίγα λεπτά.

3. Προσθέτουμε τα μανιτάρια  και τα καρότα και ανακατεύουμε. Αφήνουμε για 3-4 λεπτά και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα και ανακατεύουμε.

4. Μετά από 2-3 λεπτά σβήνουμε λίγο κρασί και αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί.

5. Όταν εξατμιστεί στο κρασί μας προσθέτουμε το πλιγούρι και ανακατεύουμε. Στην συνέχεια βάζουμε τον πελτέ ντομάτας, τον βασιλικό, τις πάπρικες, την ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε.

6. Προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ και το νερό και αφήνουμε για 1-2 λεπτά. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό.  

7. Γεμίζουμε τις πιπεριές μας και όση γέμιση μείνει την αφήνουμε στην άκρη.

8. Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες. Τις κόβουμε κυδωνάτες και τις προσθέτουμε στο ταψί. Προσθέτουμε λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι πάνω από τις πιπεριές και τις πατάτες και όση γέμιση έχει μείνει την βάζουμε πάνω από τις πατάτες και στο ταψί.

9. Προσθέτουμε 3 κούπες νερό και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.

10. Ψήνουμε για 1 ώρα στους 180C. Όταν περάσει 1 ώρα βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε ακόμα 20 λεπτά να πάρουνε χρώμα. Οι φούρνοι πολλές φορές διαφέρουν γι'αυτό να το ελέγχετε.

Μερίδες: 3

Θερμίδες: 500kcal

Καλή σας όρεξη!





 


Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε