Μπριάμ

Καλοκαίριασε για τα καλά και είναι η κατάλληλη στιγμή να φτιάξουμε τα παραδοσιακά, λαδερά φαγητά που τόσο λατρεύουμε! Το μπριάμ είναι ένα από αυτά και ελπίζω να το λατρέψετε όπως κι εμείς! Καλή σας όρεξη!

Υλικά:

  • 1 μελιτζάνα σε μικρές φέτες
  • 2 πατάτες σε κυβάκια
  • 1 κολοκύθι σε μικρές φέτες
  • 1 καρότο σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο σε φέτες
  • 1σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 400γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 1/3 κούπας ελαιόλαδο
  • 2 1/2 κούπες νερό
  • 1 ζωμό λαχανικών
  • 1/4 κούπας κόκκινο κρασί
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • αλάτι/πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια, το πράσο και το σκόρδο για 3-4 λεπτά.

2. Έπειτα προσθέτουμε τα λαχανικά μας, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε για 5-7 λεπτά ανακατεύοντας ανά διαστήματα για να μην κολλήσει η πατάτα.

3. Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί προσθέτουμε την ντομάτα και την ζάχαρη. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε την δάφνη, αλάτι, πιπέρι, το νερό και τον ζωμό. 

4. Χαμηλώνουμε την φωτιά, κλείνουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά. όταν περάσουν τα 20 λεπτά βγάζουμε το καπάκι και ψήνουμε για ακόμα 20 λεπτά μέχρι το φαγητό να τραβήξει τα υγρά του. 

Καλή όρεξη!

Μερίδες: 4

Θερμίδες: 272kcal ανά μερίδα


Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε