Μπιζέλι

Ένα θρεπτικό νόστιμο φαγητό γεμάτο πρωτεΐνη και βιταμίνες. Είναι ένα εύκολο και οικονομικό φαγητό, ιδανικό για χορτοφάγους, vegan και φυσικά για όσους νηστεύουν!

Υλικά:

  • 200γρ. μπιζέλι κατεψυγμένο
  • 2 πατάτες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο 
  • 2κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 200γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 1 κούπα νερό
  • 1 ζωμό λαχανικών
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
  • αλάτι/πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Αρχικά πλένουμε καλά τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε στην μέση οριζόντια και μετά κάθετα σε φέτες. Με τον ίδιο τρόπο καθαρίζουμε και κόβουμε το καρότο.

2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα.

3. Στην συνέχεια προσθέτουμε τις πατάτες και τα καρότα και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε για 1- 2 λεπτά και προσθέτουμε το μπιζέλι.

4. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε για 5 λεπτά. Ανακατεύουμε όμως ανά τακτά διαστήματα για να μην κολλήσει η πατάτα.

5.  Μετά τα 5 λεπτά προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε. Αφήνουμε για 1-2 λεπτά και προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών θρυμματίζοντας τον μέσα στην κατσαρόλα. Στην συνέχεια προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ και την ζάχαρη και ανακατεύουμε. 

6. Αφήνουμε για 2-3 λεπτάκια και βάζουμε το νερό. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά. Προσοχή με το αλάτι καθώς βάλαμε ζωμό.

7. Κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε για 40-50 περίπου λεπτά μέχρι να ψηθεί η πατάτα και να χυλώσει η σάλτσα.

8.Προς το τέλος προσθέτουμε τον άνηθο και το φαγάκι μας είναι έτοιμο. 

Tip: το σερβίρουμε με λίγο γιαούρτι, είτε χορτοφαγικό είτε όχι και με ψωμάκι ολικής άλεσης

Καλή σας όρεξη!

Μερίδες: 2

Θερμίδες: 379kcal ανά μερίδα

Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε