Μπισκότα Βρώμης
Απλά μπισκοτάκια βρώμης! Πολλές φορές τα απλά είναι και τα πιο ωραία και στην περίπτωση μας, τα πιο νόστιμα! Δοκιμάστε τα!



Υλικά:
- 2 κούπες βρώμη
- 1 κούπα νερό
- 3/4 κούπας ελαιόλαδο
- 1,5 κούπα ερυθριτόλη ή στέβια
- 2 αυγά
- 1 φακελάκι βανίλια
- 2 1/2 κούπες αλεύρι
- 1/4 κούπα σταγόνες σοκολάτας
- 1 κ.γ. σόδα
- 1 κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, την βρώμη, τη σόδα, το αλάτι και ανακατεύουμε.
2. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο και την ερυθριτόλη και χτυπάμε μέχρι να ανακατευτούν. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά και το νερό και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
3. Προσθέτουμε τα στερεά υλικά στα υγρά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε στο τέλος τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύω. Αφήνουμε το μείγμα για 15 λεπτά να ξεκουραστεί. Εγώ επέλεξα να βάλω στο μισό μείγμα τις σταγόνες και τα μισά να τα αφήσω σκέτα.
4. Σε ένα ταψί βάζουμε μία λαδόκολλα και με μία κουτάλα παγωτού βάζουμε τα μπισκότα ένα ένα στο ταψί με λίγη απόσταση περίπου 3 δάκτυλα.
5. Ψήνουμε στους 180C για περίπου 20 λεπτά. Όταν ψηθούν τα βγάζουμε και τα αφήνουμε στο ταψί για 15 λεπτά.
Tip: μπορείτε εάν θέλετε να παραλείψετε τις σταγόνες σοκολάτας και να προσθέσετε ξηρούς καρπούς. Εγώ επέλεξα να φτιάξω μισά μπισκότα σκέτα και μισά με σοκολάτα.
Tip2: οι vegans μπορούν αντί για αυγά να προσθέσουν 2κ.γ. baking powder, 2κ.σ. νερό και 2κ..σ. ξύδι να τα ανακατέψουν και μετά να τα προσθέσουν στην θέση των αυγών.
Tip3: προσωπικά μου αρέσει να τα απολαμβάνω με ένα ποτήρι γάλα αμυγδάλου
Μερίδες:33 μπισκότα
Θερμίδες: 96kcal (υπολογισμένο με ερυθριτόλη)