Μελιτζάνες γιαχνί με πατάτες
Μμμμμ!!! Τι νό-στι-μο φαγητό είναι αυτό! Ένα λαδερό φαγητό που μου θυμίζει πολύ καλοκαιράκι! Και επειδή όπου να 'ναι έρχεται είπα να μοιραστώ με εσάς τον τρόπο που το φτιάχνω εγώ στο σπίτι μου. Ααα..και είναι ότι πρέπει για αυτή την βδομάδα της νηστείας. Δοκιμάστε το!


Υλικά:
- 1 Μελιτζάνα
- 6 πατάτες μικρές (εάν έχετε μεγάλες τότε περίπου 3)
- 1 καρότο
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη
- 400γρ. ντομάτα κονκασέ
- 1 κούπα νερό
- 1/2 κούπα ελαιόλαδο
- 2 πρέζες ζάχαρη
- 1 φύλλο δάφνης
- αλάτι/πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Πλένουμε την μελιτζάνα και κόβουμε το κοτσάνι. Την κόβουμε στην μέση οριζόντια. Στην συνέχεια κόβουμε ξανά οριζόντια σε τρία κομμάτια και μετά κάθετα σε κύβους.
2. Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις ξεφλουδίζουμε. Με τον ίδιο τρόπο που κόψαμε την μελιτζάνα θα κόψουμε και την πατάτα σε κύβάκια.
3. Πλένουμε και καθαρίζουμε το καρότο. Το κόβουμε αρχικά στην μέση οριζόντια και μετά κάθετα σε λεπτές φετούλες.
4. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και το βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να ζεσταθεί. όταν ζεσταθεί το λάδι ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια και το σκόρδο και ανακατεύουμε. Αφήνουμε 3-4 λεπτά.
5. Στην συνέχεια προσθέτουμε την μελιτζάνα, τις πατάτες και το καρότο και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε για 5 λεπτά και ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να μην κολλήσει η πατάτα.
6. Όταν περάσει ο χρόνος ρίχνουμε την ντομάτα κονκασέ, την δάφνη, αλάτι/πιπέρι και την ζάχαρη και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Στην συνέχεια προσθέτουμε το νερό και χαμηλώνουμε την φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία.
7. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και ψήνουμε για 50 λεπτά μέχρι να χυλώσει η μελιτζάνα με την πατάτα και να δέσει η σάλτσα.
Tip: με αυτό το φαγητό δεν μπορεί να λείπει το ψωμί. Εγώ το συνόδευσα με πολύσπορο αλλά εάν έχετε χωριάτικο ακόμα καλύτερα.
Tip2: εάν το θέλετε με λιγότερες θερμίδες απλώς χρησιμοποιήστε το μισό ελαιόλαδο από την συνταγή. (σας καταλαβαίνω κορίτσια!) Αλλά να έχετε στο μυαλό ότι αυτό δίνει όλη την νοστιμιά!
Καλή όρεξη!
Μερίδες: 2
Θερμίδες: 664kcal