Μανιτάρια Στρογγανόφ με πουρέ πατάτας
Ένα έτσι πιο ιδιαίτερο φαγητό που μπορεί να φτιαχτεί εύκολα και γρήγορα.


Υλικά:
Για την σάλτσα:
- 300γρ. μανιτάρια σε φέτες
- 2 κρεμμύδια μικρά ή ένα μεγάλο σε φέτες
- 2σκ. σκόρδο σε φέτες
- 1κ.γ. σόγια σως
- 1κ.γ. Worcester sauce
- 120ml νερό
- μισό ζωμό λαχανικών
- 1/2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
- 1κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- 4κ.σ. γιαούρτι ζωικό ή φυτικό
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο
Για τον πουρέ:
- 5 πατάτες
- 1/2 κούπα γάλα αμυγδάλου ή ζωικό
- 10γρ. βούτυρο
- 1κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι/πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κομμάτια και τις βάζουμε να βράσουν.
2. Μέχρι να βράσουν οι πατάτες ετοιμάζουμε την σάλτσα. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο νερό και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να γίνουν διάφανα.
3. Στην συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε για περίπου 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια.
4. Προσθέτουμε την πάπρικα, την σόγια σως και την Worcester sauce και τον μαϊντανό και αφήνουμε για 1--2 λεπτά.
5. Προσθέτουμε το νερό και τον ζωμό και ψήνουμε για 5-7 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
6. Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά για να ομογενοποιηθεί η σάλτσα.
7. Λογικά οι πατάτες μας είναι έτοιμες. Τις σουρώνουμε καλά και τις πατάμε με ένα σύρμα ή πιρούνι να γίνουν πουρές. Προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε.
8. Σερβίρουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι και είναι έτοιμο!
Tip: στην σάλτσα δεν βάζουμε καθόλου αλάτι καθώς η σόγια σως και ο ζωμός θα κάνουν το φαγητό αρκετά αλμυρό.
Μερίδες: 2
Θερμίδες: 500kcal ανά μερίδα