Mακαρόνια με πέστο βασιλικού και τόνο

Τα μακαρόνια είναι το αγαπημένο μου φαγητό! Έτσι δοκιμάζω διάφορους συνδυασμούς και έχω να πω ότι έχω ξετρελαθεί με την πιο κάτω συνταγή. Εάν σας αρέσουν και εσάς τα μακαρόνια πρέπει να την δοκιμάσετε!  Είναι τόσο εύκολη και τόσο γρήγορη! Καλή σας όρεξη! 

Υλικά:

  • 250γρ. μακαρόνια ολικής άλεσης (εγώ χρησιμοποίησα βίδες)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 κόκκινη πιπεριά σε κυβάκια
  • 2 μικροί τόνοι σε νερό
  • 6κ.σ. καλαμπόκι
  • 100γρ. πέστο βασιλικού
  • 100ml μπύρα
  • 1κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3κ.σ. νερό από τα μακαρόνια
  • πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα μπόλικο νερό με αλάτι και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα μακαρόνια και ψήνουμε με βάση τις οδηγίες συσκευασίας.

2. Παράλληλα σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε ελαφρώς. Βάζουμε στην συνέχεια την πιπεριά και το καλαμπόκι και αφήνουμε για 2-3 λεπτά.

3. Έπειτα στραγγίζουμε τον τόνο και τον βάζουμε και αυτόν στο τηγάνι. Αφήνουμε για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε την μπύρα.

4. Όταν εξατμιστεί η μπύρα βάζουμε το νερό από τα μακαρόνια και ανακατεύουμε λίγο.

5. Όταν είναι έτοιμα τα μακαρόνια τα στραγγίζουμε καλά και τα μεταφέρουμε πίσω στην κατσαρόλα. Τα βάζουμε πάλι στην φωτιά και προσθέτουμε το πέστο και ανακατεύουμε. 

6. Έπειτα βάζουμε και την σάλτσα μας και ανακατεύουμε να πάει παντού. Κατεβάζουμε από την φωτιά, βάζουμε λίγο πιπέρι και το φαγητό μας είναι έτοιμο!
Tip: εγώ δεν πρόσθεσα αλάτι καθώς το πέστο είναι αρκετά αλμυρό αλλά εάν δείτε ότι χρειάζεται λίγο αλάτι προσθέτετε.

Μερίδες: 3

Θερμίδες: 541kcal ανά μερίδα

Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε