Light Carrot Cake

Εάν είστε λάτρεις του carrot cake θα ξετρελαθείτε με αυτή την συνταγή. Είναι σε υγιεινή έκδοση φυσικά αλλά δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από το κανονικό. Πρέπει οπωσδήποτε να το δοκιμάσετε!

Υλικά:

  • 1 κούπα αλεύρι ολικής άλεσης
  • 2κ.γ. baking powder
  • 1κ.γ. κανέλα
  • 2 αυγά
  • 1/2 κούπα μέλι
  • 1/4 ελαιόλαδο
  • 1/2 κούπα applesauce (πουρέ μήλου)
  • 1κ.γ. βανίλια
  • 1 1/2 κούπα καρότα τριμμένα
  • 1/2 κούπα κάσιους 

Για την επικάλυψη:

  • 85γρ. τυρί κρέμα
  • 1/4 κούπα γιαούρτι 2%
  • 1/2 κ.γ. βανίλια
  • 2κ.σ. ερυθριτόλη ή στέβια

Εκτέλεση:

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C.

2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking powder και την κανέλα. 

3. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το μέλι και χτυπάμε για 3-4 λεπτά.

4. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το applesauce και την βανίλια και ανακατεύουμε με το μίξερ. Προσθέτουμε αρχικά το μισό μείγμα από τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε και μετά το υπόλοιπο.

5. Προσθέτουμε τα καρότα και τα κάσιους και ανακατεύουμε.

6. Λαδώνουμε την φόρμα και βάζουμε το μείγμα μέσα. Ψήνουμε στον φούρνο για 35-40 λεπτά. 

7. Όταν ψηθεί βγάζουμε το κέικ και αφήνουμε να κρυώσει καλά. 

8. Για την επικάλυψη ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά και απλώνουμε πάνω στο κέικ. Πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι και το κέικ μας είναι έτοιμο!

Μερίδες:10-12 κομμάτια

Θερμίδες: 200kcal ανά μερίδα



Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε