Light Cake Σοκολάτας (vegan option)

Αυτό το cake είναι πραγματικά καταπληκτικό. Έχει λίγες θερμίδες έτσι έστω κι αν προσέχετε την διατροφή σας μπορείτε να απολαύσετε ένα κομμάτι χωρίς ενοχές! 

Υλικά:

  • 1 κούπα αλεύρι γ.ο.χ
  • 6κ.σ. κακάο άγλυκο
  • 1/2κ.γ. αλάτι
  • 1/2κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 3/4 κούπας ερυθριτόλη ή στέβια
  • 1/2 κούπα σταγόνες σοκολάτας
  • 1/4 κούπας γιαούρτι (της επιλογής σας, είτε ζωικό είτε φυτικό) 
  • 3/4 κούπας νερό
  • 1/4 κούπας βούτυρο αμυγδάλου (almond butter), ή φυστικοβούτηρο, ή ταχίνι
  • 2κ.γ. βανίλια

Εκτέλεση:

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ ή ένα ταψάκι.

2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι, την σόδα και τις σταγόνες σοκολάτας.

3. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, το νερό, το βούτυρο και την βανίλια. Εάν το βούτυρο είναι αρκετά πηχτό το ζεσταίνουμε για να μπορούμε να το ανακατέψουμε.

4. Μεταφέρουμε τα υγρά στα στερεά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Μεταφέρουμε το μείγμα στην φόρμα και εάν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγες σταγόνες σοκολάτας. Ψήνουμε στους 180C για 20-25 λεπτά. 
Tip: εγω χρησιμοποίησα ενα βουτυρο ξηρών καρπών απο κασιους, αμύγδαλα και φιστίκια (το triple nut butter της myprotein) και βγήκε απίστευτα νόστιμο. Αν χρησιμοποιήσετε φυατικοβουτυρο αυτο θα υπερισχύει στην γευση αντι η σοκολατα.


Tip2: σας συνιστώ να αφήσετε το cake να κρυώσει και μετα να το βάλετε στο ψυγείο. Την επόμενη μερα γινεται ακομα πιο νοστιμο. 

Μερίδες: 10

Θερμίδες: 100kcal ανά μερίδα

Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε