Κυπριακό Φακόρυζο

Ένα φαγητό που τρώω από πολύ μικρή και πιστεύω πως όλοι το λατρεύουν στη Κύπρο, μικροί και μεγάλοι. Φτιάχνεται στην στιγμή και είναι ένας τρόπος να αγαπήσουν τις φακές τα παιδάκια σας. 

Υλικά:

  • 120γρ φακές
  • 60γρ ρύζι
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 ζωμός λαχανικών (εάν τον φτιάχνετε μόνοι σας ακόμη καλύτερα)
  • 1/2 φλ ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Μουλιάζουμε τις φακές από το προηγούμενο βράδυ. Καλό είναι να μουλιάσουμε παράλληλα και το ρύζι μειώνοντας έτσι τα επίπεδα του αρσενικού.

2. Την επόμενη μέρα ξεπλένουμε καλά και τις φακές και το ρύζι.

3. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα τις φακές μας και αρκετό νεράκι και τις βάζουμε στην φωτιά. Σε περίπου 20 λεπτάκια από την ώρα βρασμού προσθέτουμε και το ρύζι με τον ζωμό και περιμένουμε να ψηθεί και να τραβήξει όλα τα υγρά. Εάν δείτε ότι το ρύζι θέλει λίγο ακόμα προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα. Στο ενδιάμεσο αυτής της ώρας προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Προσοχή με το αλάτι διότι προσθέσαμε τον ζωμό.

4. Παράλληλα ενώ ψήνονται οι φακές μας θα ετοιμάσουμε το κρεμμύδι. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Το τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρει χρώμα.

5. Όταν είναι έτοιμες οι φακές ρίχνουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε.   

Εγώ τις συνόδευσα με ντοματούλα και φέτα.

Tip: εάν τις θέλετε με λιγότερες θερμίδες απλά μειώστε το ελαιόλαδο στο τσιγάρισμα του κρεμμυδιού σε 2 κ.σ. Αυτό είναι που δίνει όλη την νοστιμιά!

Ελπίζω να το απολαύσετε! Καλή σας όρεξη!

Μερίδες: 2

Θερμίδες: 773kcal ανά μερίδα

Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε