Κριθαράκι με μανιτάρια

Γιαμ γιαμ γιαμ... Μόνο αυτό έχω να πω γι' αυτό το φαγητό! Ένα πιάτο νόστιμο, ζεστό και αγαπημένο! Καλή σας όρεξη!

Υλικά:

  • 7-10 λευκά μανιτάρια σε φέτες
  • 250γρ. κριθαράκι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 2κ.σ. ελαιόλαδο
  • 400γρ. ντομάτα κονσκασέ
  • 500ml νερό
  • 1/2 ζωμό λαχανικών
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1 στικ κανέλας
  • 1/2 ποτηράκι του καφέ κόκκινο κρασί
  • λίγο μαϊντανό
  • αλάτι/πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να γίνουν αδιάφανα.

2. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και αφήνουμε για 5 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν.

3. Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί. Όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε το καρότο και το κριθαράκι και ανακατεύουμε.

4. Έπειτα βάζουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε να πάει παντού και μετά την ντομάτα κονκασέ και την ζάχαρη.

5. Αφήνουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε το νερό, τον ζωμό, την κανέλα, το αλάτι και πιπέρι.

6. Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράζει για περίπου 20 λεπτά. Ανακατεύουμε ανά τακτά διαστήματα γιατί το κριθαράκι έχει την τάση να κολλάει.

7. Όταν τραβήξει τα υγρά το κατεβάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε για λίγο γιατί αυτό συνεχίζει να ψήνεται. Μετά από λίγο προσθέτουμε τον μαϊντανό και το φαγάκι μας είναι έτοιμο.

Μερίδες: 3

Θερμίδες: 440kcal ανά μερίδα

Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε