Κολοκυθοκεφτέδες με πλιγούρι


Υλικά:
Για το πλιγούρι:
- 1 κούπα πλιγούρι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2κ.σ. φιδέ ή μακαρόνια σπασμένα
- 1κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1 ώριμη ντομάτα ψιλοκομμένη
- 1κ.σ. ζάχαρη
- 1 ζωμό λαχανικών
- 2 1/2 κούπες νερό
- 2κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι/πιπέρι
Για τους κολοκυθοκεφτέδες:
- 1 μεγάλο κολοκύθι
- 1 καρότο
- 1 κρεμμύδι
- 1 πατάτα
- 1σκ. σκόρδο
- 3-4 φύλλα φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
- 1 αυγό
- 3κ.σ. φρυγανιά
- 2κ.σ. αλέυρι
- 1κ.σ. ξερό δυόσμo
Εκτέλεση:
1. Αρχικά πάμε να φτιάξουμε το πλιγούρι. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και βάζουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά να τσιγαριστεί ελαφρώς. Μετά προσθέτουμε τον φιδέ και αφήνουμε για 1 ακόμα λεπτό.
2. Προσθέτουμε την φρέσκια ντομάτα, την ζάχαρη και τον πελτέ και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει ο πελτές. Προσθέτουμε το νερό και τον ζωμό και περιμένουμε να πάρει βράση.
3. Όταν ζεσταθεί προσθέτουμε το πλιγούρι, αλάτι και πιπέρι χαμηλώνουμε την φωτιά και ψήνουμε για περίπου 20-30 λεπτά μέχρι το πλιγούρι να απορροφήσει όλα τα υγρά.
4. Παράλληλα πάμε να φτιάξουμε τους κεφτέδες μας. Τρίβουμε σε ένα τρίφτη όλα τα λαχανικά μας και αρχίζουμε από το κολοκυθάκι. Βάζουμε το κολοκύθι σε μια πετσέτα και το στίβουμε καλά να φύγει το ζουμί. Το ίδιο κάνουμε και με την πατάτα. Τρίβουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε. Εάν θεωρείτε ότι χρειάζεται κι άλλο αλεύρι ή φρυγανιά προσθέτετε.
5. Πλάθουμε σε κεφτέδες και βάζουμε στον φούρνο στους 180C για 20 λεπτά από την μία πλευρά και 20 από την άλλη.
6. Σερβίρουμε με τζατζίκι, χωριάτικη σαλατούλα και φρέσκο ζεστό ψωμάκι!
Καλή σας όρεξη!
Μερίδες: 2