French toast (αυγοφέτες)
Άκουγα για το french toast αλλά δεν είχα ιδέα τι είναι. Έτσι είπα να το δοκιμάσω. Υπάρχουν άπειρες συνταγές και παραλλαγές αυτής της συνταγής αλλά εγώ προσπάθησα να φτιάξω μια πιο υγιεινή και με λίγες θερμίδες εκδοχή. Βγήκαν φανταστικές και σίγουρα αυτό το πιάτο θα προστεθεί στα αγαπημένα μου πρωινά.

Υλικά:
- 1 αυγό
- 1/2 κούπα γάλα σόγιας ή ζωικό
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 φέτες ψωμί του τοστ ολικής άλεσης
- αβοκάντο
- ντοματίνια
- 1κ.γ. πέστο βασιλικού
- λίγο βούτυρο
Εκτέλεση:
1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα το αυγό με το γάλα. Προσθέτουμε αλάτι πιπέρι. Βουτάμε τις φέτες μία μία να ποτίσουν.
2. Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στην φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Μόλις λιώσει βάζουμε τις φέτες μας να ψηθούν. Θέλουμε να γίνουν τραγανές και να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. Αυτό θα πάρει περίπου 3-5 λεπτά για την κάθε πλευρά.
3. Όταν είναι έτοιμο σερβίρουμε σε ένα πιάτο και βάζουμε από πάνω το αβοκάντο, τα ντοματίνια και το πέστο.
Tip: μπορείτε αντί αλμυρό να προσθέσετε στο μείγμα λίγη βανίλια και λίγη ζάχαρη και να γαρνίρετε με marple syrup ή μέλι και φράουλες.
Tip2: για διπλή μερίδα διπλασιάζετε τις ποσότητες.
Μερίδες: 1
Θερμίδες: 253kcal ανά μερίδα (χωρίς τα toppings)