Φιογκάκια με κεφτεδάκια κοκκινιστά (meatfree)

Νομίζω το έχω ξαναπεί. Τα μακαρόνια είναι το αγαπημένο μου φαγητό και νομίζω πολλοί από εσάς τα αγαπάτε εξίσου. Είναι ένα φαγητό που μπορείς να κάνεις άπειρους συνδυασμούς. Και αυτή η συνταγή δείχνει πως και χωρίς κρέας μπορείς να φας κάτι εξίσου νόστιμο και πολύ πιο θρεπτικό. Καλή σας όρεξη!

Υλικά:

Για κεφτεδάκια:

  • 100γρ κιμάς σόγιας
  • 2 κρεμμύδια μικρά ή 1 μεγάλο
  • 1σκ. σκόρδο
  • 1 καρότο
  • 2κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/4 κούπας βρώμη
  • 1/4 κούπας φρυγανιά
  • 2/4 κούπας γάλα αμυγδάλου ή γάλα της επιλογής σας
  • 1κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο
  • 2κ.σ. δυόσμο
  • αλάτι/πιπέρι

Για σάλτσα:

  • 400γρ ντοματοχυμός
  • 1 κούπα νερό
  • 2κ.σ. βασιλικό
  • 2κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι/πιπέρι
  • 1 πακέτο μακαρόνια φιογκάκια

Εκτέλεση:

1. Βάζουμε την σόγια σε ένα μπολ με νερό και αφήνουμε να μουλιάσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

2. Βάζουμε στο μπλέντερ τα κρεμμύδια, το καρότο και το σκόρδο και τα αλέθουμε.

3. Όταν είναι έτοιμη η σόγια την βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί και πλάθουμε με τα χέρια. Εάν θεωρείτε ότι χρειάζεται περισσότερη βρώμη ή γάλα προσθέτετε φτάνει το μείγμα μας να πλάθεται σε κεφτέδες. Αυτό γιατί κάθε κιμάς σόγιας διαφέρει.

4. Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο  για 1 ώρα να σφίξει το μείγμα.

5. Όταν περάσει η 1 ώρα βγάζουμε το μείγμα και πλάθουμε κεφτεδάκια.

6. Τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στον φούρνο στους 180C για 20-30 λεπτά.

7. Μέχρι να γίνουν τα κεφτεδάκια ετοιμάζουμε την σάλτσα και τα μακαρόνια. Για την σάλτσα βάζουμε σε μια κατσαρόλα τον ντοματοχυμό, το νερό και τον βασιλικό αρχικά σε δυνατή φωτιά. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε για 30 λεπτά. Δεν θέλουμε η σάλτσα μας να πήξει αλλά να είναι υγρή για τα μακαρόνια. Στο τέλος προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και αφαιρούμε από την φωτιά.

8. Παράλληλα βάζουμε νερό να ζεσταθεί με μπόλικο  αλάτι και προσθέτουμε τα μακαρόνια.

9. Όταν όλα είναι έτοιμα σερβίρουμε τα μακαρόνια, τα κεφτεδάκια και από πάνω την σάλτσα.

Tip: μπορείτε να τα σερβίρετε με χαλούμι ή τυρί ακόμα και με φυτικό τυρί

Tip2: Αντί για μακαρόνια μπορείτε να τα συνδυάσετε και με πατάτα πουρέ ή ρύζι.

Tip3: Μπορείτε επίσης να συνδυάσετε τα κεφτεδάκια χωρίς την σάλτσα με πατάτες στον φούρνο.

Μερίδες: 4

Θερμίδες: 724kcal ανά μερίδα



Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε