Μαύρη σοκολάτα με γέμιση ξηρών καρπών
Νομίζω το απόγευμα μας πιάνει όλους μια λιγούρα για γλυκό και ειδικά για σοκολάτα! Σε όσους αρέσει η μαύρη σοκολάτα αυτή είναι μια ιδανική λύση! Είναι νόστιμη, γλυκιά και κυρίως υγιεινή!


Υλικά:
- 100γρ. άγλυκο κακάο
- 150γρ. λάδι καρύδας
- 120γρ. μέλι
- 70γρ. ξηρούς καρπούς (κάσιους, καρύδια, ανάλατα φιστίκια, αμύγδαλα, φουντούκια)
- 1 βασιλικό χουρμά
Εκτέλεση:
1. Ζεσταίνουμε το λάδι καρύδας να λιώσει. Το μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το κακάο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
2. Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και το μισό μείγμα.
3. Βάζουμε τον χουρμά σε ένα μπολάκι με λίγο ζεστό νερό για 10 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο τον βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με 40γρ. από τους ξηρούς καρπούς.
4. Έπειτα πασπαλίζουμε τους ξηρούς καρπούς πάνω στην σοκολάτα. Απλώνουμε το υπόλοιπο μείγμα από πάνω και τοποθετούμε τους υπόλοιπους ξηρούς καρπούς από πάνω.
5. Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες και η σοκολάτα μας είναι έτοιμη.
Μερίδες:15 κομματάκια
Θερμίδες:170ckal ανά μερίδα