Light Cheesecake με σοκολάτα
Εγώ προσωπικά δεν τρελαίνομαι για cheesecake αλλά όταν δοκίμασα αυτή την συνταγή πραγματικά μου άρεσε πάρα πολύ!!! Είναι εύκολο, γρήγορο και έχει λίγες θερμίδες! Ότι πρέπει για το απόγευμα με ένα καφεδάκι. Δοκιμάστε το!


Υλικά:
Για την βάση:
- 1 κουτί πτι μπερ με γεύση σοκολάτα*
- 100γρ. ανάλατο βούτυρο λιωμένο
Για την γέμιση:
- 230γρ. τυρί κρέμα (αφήστε το έξω απ' το ψυγείο για να πάρει θερμοκρασία δωματίου)
- 185γρ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
- 2 ασπράδια αυγού
- 50γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 2κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1κ.σ. χυμό λεμονιού
- 2κ.σ. βανίλια
- 50γρ. μαύρη κουβερτούρα
- chocolate chips για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C.
2. Αλέθουμε τα μπισκότα σε ένα μπλέντερ και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά .
3. Σε μια στρογγυλή φόρμα βάζουμε αλουμινόχαρτο στην βάση και στα πλάγια και βάζουμε το μπισκότο και το πιέζουμε καλά με τα χέρια να γίνει ομοιόμορφη βάση. Ψήνουμε στον φούρνο για 8 λεπτά.
4. Μέχρι να γίνει η βάση πάμε να φτιάξουμε την γέμιση. Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα και το χτυπάμε με το μίξερ για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το γιαούρτι, τα ασπράδια, την ζάχαρη και το αλεύρι και ανακατεύουμε με το μίξερ για 3 λεπτά για να αφρατέψει το μείγμα μας. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και την βανίλια και χτυπάμε για 1 λεπτό ακόμα.
5. Κόβουμε την κουβερτούρα με το μαχαίρι και προσθέτουμε στο μείγμα. Χύνουμε το μείγμα στο ταψί μας και πασπαλίζουμε με chocolate chips.
6. Ψήνουμε στον φούρνο για 20 λεπτά με αλουμινόχαρτο από πάνω για να μην καεί η κρέμα και για άλλα 5 λεπτά χωρίς αλουμινόχαρτο.
7. Το αφήνουμε να κρυώσει τελείως και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου. Και το cheesecake μας είναι έτοιμο!!
*όχι με επικάλυψη σοκολάτας αλλά με γεύση (έχω δει ότι υπάρχουν στις υπεραγορές με την μάρκα Αλλατίνη) αλλιώς χρησιμοποιήστε τα σκέτα
Μερίδες: 11 κομμάτια
Θερμίδες: 250kcal ανά μερίδα